cropped-pharmorvet-002.png

הוכח מחקרית – שיפור בדלקת מפרקים בכלבים על ידי סידן קרבונט אמורפי

הוכח מחקרית – שיפור בדלקת מפרקים! דלקת מפרקים ניוונית (Osteoarthritis-OA) היא מחלת מפרקים כרונית, שכיחה וכואבת בכלבים, הגורמת לאובדן סחוס הדרגתי ולשינויים בעצמות המפרק. בעוד שטיפולים תרופתיים כמו נוגדי דלקת (NSAIDs) לא מסייעים לחלק מהכלבים ויעילותם עשויה לפחות עם הזמן, ומאופיינים במספר לא מבוטל של תופעות לוואי שחלקן אף קשות, יש צורך באפשרויות טיפול חדשות עם רמת בטיחות גבוהה. אחת הדרכים המבטיחות היא טיפול בסידן פחמתי אמורפי (Amorphous Calcium Carbonate (ACC), צורה מיוחדת של סידן השונה במבנה ובמנגנון הפעולה שלו ממה שקיים ומוכר היום בשוק. ACC מנטרל את חומציות המפרק המאפיינת ומשפעלת את התהליך הדלקתי במפרק של כלבים עם OA, ועל ידי כך מפחית את תסמיני הדלקת ותומך בבריאות העצם.

מחקרים מראים ש-ACC, בשל המבנה הייחודי שלו (חלקיקים אמורפיים) וגודלו הזעיר (ננומטרי), הינו בעל מאפייני מסיסות וספיגה טובים יותר מאשר תוספי סידן סטנדרטיים. על ידי נרמול חומציות במפרק, ACC יכול לעזור בשפור בתסמיני המחלה. מחקרים בתנאים אחרים מראים את הפוטנציאל של ACC להפחית את הידלדלות העצם ולשפר את חוזקה.

מחקר קליני זה נועד לבחון את ההשפעה של ACC על רמות הכאב והתנועתיות בכלבים עם OA, באמצעות הערכות בעלים והערכות וטרינריות בשאלונים אשר אושרו על ידי רשויות הרגולציה האמריקאיות (FDA) והאירופאיות (EMA) לבדיקה של יעילות תרופות למחלה זאת.

מחקר בכלבים הסובלים מדלקת מפרקים

ניסוי פיילוט זה תוכנן כמחקר כפול סמיות, שבו בעלי הכלבים והוטרינרים החוקרים אינם יודעים מי מהכלבים קיבל את הטיפול הפעיל או הפלצבו. כלבים חולקו באופן אקראי לקבלת סידן פחמתי אמורפי (JointpHlex) או פלצבו. הטיפול נמשך 56 ימים בבית הלקוחות, והכלבים הגיעו לביקורות ביום הראשון לתחילת המחקר (יום 0) ולאחר מכן בימים 14, 28 ו-56. הבחירה של מי יקבל מה נעשתה בצורה אקראית באמצעות טבלה ייחודית, על מנת להבטיח הוגנות.

מטרות הניסוי

המטרה העיקרית הייתה לראות האם סידן קרבונט אמורפי (JointpHlex) יעיל יותר מפלצבו בהפחתת כאב ושיפור התנועתיות אצל כלבים עם דלקת מפרקים ניוונית. רצינו גם להבין את ההבדלים בהצלחת הטיפול באמצעות כלי הערכה שונים ולנטר שינויים לאורך זמן. בחינת בטיחות השימוש ב-ACC הייתה גם היא בראש סדר העדיפויות.

דלקת מפרקים בכלבים
קריטריונים להשתתפות במחקר

הכלבים היו צריכים להיות בני שנתיים לפחות, לשקול מעל 10 ק"ג ולהראות סימנים קליניים של דלקת מפרקים ניוונית (דוגמת קושי בכניסה לרכב, קושי במעבר משכיבה לעמידה וכו'). הם גם היו צריכים להיות במצב בריאותי טוב באופן כללי. לא כללנו כלבים הסובלים ממחלות אורטופדיות אחרות או כאלו שנוטלים תרופות אנטי דלקתיות על מנת לוודא כי השיפור, במידה וימצא, יהיה אכן קשור לשיפור בדלקת המפרקים וכתוצאה משימוש ב-ACC. רמות הכאב, מדדי התנועתיות ואיכות החיים נמדדו לפני ההצטרפות למחקר, וכלבים היו צריכים לעמוד בקריטריונים מסוימים של כאב וירידה בתנועתיות כדי להיכלל במחקר.

מהלך המחקר

הבעלים והווטרינרים מילאו שאלונים ונערכו בדיקות רפואיות בכל ביקור. צילומי רנטגן בוצעו בתחילת המחקר כדי לאשר את המחלה ובדיקות דם מלאות בוצעו בתחילת המחקר ובסופו לצורכי בחינת הבטיחות של החומר. הכלבים קיבלו סידן קרבונט אמורפי (JointpHlex) או פלצבו בצורת אבקה שעורבבה עם המזון, פעמיים ביום במשך 56 ימים, כאשר המינונים נמדדו בקפידה. גם הבעלים וגם החוקרים לא היו מודעים למי קיבל מה.

המדדים שנלקחו במהלך המחקר

בדקנו שינויים בכאב ובתנועתיות של הכלבים באמצעות שאלונים שונים המדרגים כאב ותנועתיות. הבעלים דירגו את הכאב והתנועתיות של הכלבים שלהם, בעוד שהווטרינרים העריכו את בריאות ותפקודיות המפרקים. עקבנו גם אחר כל צורך בהקלה נוספת בכאב. אירועים בלתי צפויים או תופעות לוואי תועדו ונותחו. עקבנו מקרוב אחר בריאות הכלבים לאורך כל המחקר, כולל בדיקות גופניות סדירות ובדיקות דם. כל בעיה, בין אם קשורה לטיפול ובין אם לאו, נרשמה ובוצעה הערכה של חומרתה.

הכלבים שהשתתפו במחקר

התחלנו לכלול כלבים למחקר באוקטובר 2021, וסיימנו את המחקר במרץ 2022. מתוך 53 כלבים שבדקנו, 41 נכללו במחקר ושימשו להערכה של בטיחות החומר ומתוכם36 כלבים שסיימו את המחקר ועמדו בכל התנאים שימשו להערכת יעילות החומר.. הכלבים במחקר נעו בין כלבים צעירים בני 2.5 שנים לכלבים בוגרים בני 13.9. הם השתנו גם בגודלם, מ-10.2 ק"ג ועד 44.7 ק"ג.
בין הכלבים בניסוי שלנו, היו יותר נקבות מזכרים (27 נקבות, 14 זכרים), אבל הפרופורציה שלהם הייתה דומה מאד בין אלו שקיבלו JointpHlex לבין אלו שקיבלו פלצבו (69.2% ו-60.0% נקבות, בהתאמה). מפרקי הירכיים היו "מפרקי המחקר" הנפוצים ביותר עם דלקת מפרקים בשתי הקבוצות, JointpHlex ופלצבו, עם מספרים דומים (68.2% ו-57.1%, בהתאמה).

תוצאות המחקר – JointpHlex הוכיח שיפור בתנועתיות והפחתת כאב

התוצאות הראו פוטנציאל טיפולי מבטיח. כלבים שקיבלו JointpHlex הראו ירידה בכאב ועלייה בתפקוד בהשוואה לקבוצת הפלצבו. השאלונים הצביעו על מגמות חיוביות, המצביעות על היתרונות הפוטנציאליים של תוספת סידן קרבונט אמורפי בטיפול בדלקת מפרקים ניוונית בכלבים.
המחקר שלנו מצביע על כך שתוספי JointpHlex יכולים לעזור ביעילות לכלבים הסובלים מדלקת מפרקים כרונית.

בגרף זה ניתן לראות את השיפור ברמות הכאב בין קבוצת הפלסבו לבין הקבוצה שקיבלה ACC לאורך כל הניסוי:

ירידה ברמת הכאב

גם בגרף הזה ניתן לראות את ההבדל  בשיפור התנועתיות בין שתי הקבוצות. גם כאן הקבוצה שקיבלה ACC השתפרה משמעותית אל מול הקבוצה שקיבלה פלצבו:

עלייה ברמת התנועתיות

בנוסף, ACC נמצא בטוח מאד לשימוש בכלבים כאשר ניתן במחקר במשך חודשיים באופן יומיומי. לא נצפו תופעות לוואי משמעותיות ולא נצפו שינויים בבדיקות דם.

תוסף התזונה לכלבים –  ג'וינטפלקס

 

סידן קרבונט אמורפי לכלבים

ג'וינטפלקס באבקה או בקפליות הינו פיתוח חדשני הפועל בטכנולוגיה היברידית: מינרלים ננו-אמורפיים המוסעים לאזור הדלקתי תוך חיקוי המנגנון הטבעי של הגוף בהתמודדות מול דלקות. עבור כלבים הסובלים מדלקות כרוניות, מהווה התוסף גיים ציינג’ר אמיתי בהקלה על הכאב וטיפול בדלקת.
הטכנולוגיה ההיברידית, מצד אחד מפחיתה את הדלקת ומצד שני מסייעת בבנייה של רקמת העצם ובכך נותנת מענה על הצורך הדחוף ביותר של כל כלב. פריצת הדרך מאפשרת לטפל בבעיות המפרקים ממנה סובלים הכלבים, ובמקרה של פציעה אקוטית, תהליך השיקום עשוי להיות מהיר יותר באופן משמעותי.

עדויות של עשרות כלבים מסוגים שונים שהמוצר סייע להם, שברי טראומה, קרעים בגידים, דלקות בגידים, רצועות, שרירים ופציעות רבות נוספות, מראות כי תוספת של Jointphlex, עזרה בהחלמה ואפשרה חזרה לפעילות נורמלית.

מאמרים הקשורים לנושא

חרדה בכלבים

בימים מאתגרים אלו, גם כלבים עלולים לסבול מתופעות של לחץ וחרדה בעקבות האזעקות והרעש שמגיע בעקבותיהן. לחץ וחרדה אצל כלבים מתבטא ברעידות,

להמשך המאמר »

כמו לבני האדם, גם לכלבים יש נטייה לפתח את אחת הבעיות הבריאותיות השכיחות ביותר: השמנת יתר. כלבים שסוחבים עליהם כמה קילוגרמים עודפים

להמשך המאמר »

אינספור מחקרים הראו את היתרונות שמפיקים כלבים מפעילות גופנית ועד כמה היא משפרת את בריאות העצם, הריאות ואיברים אחרים. בזכות הפעילות, הכלבים

להמשך המאמר »
Scroll to Top